Αρχική | Η Γαλάτιστα στην 4Ε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Γαλάτιστα στην 4Ε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Γαλάτιστα στην 4Ε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2011 - 156

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12 και σε επανάληψη την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 17:00 ΜΟΝΟ στην γνωρίστε τον ορισμό της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής!

Βυζαντινοί πύργοι, πέτρινα στενάκια, και παραδοσιακά μακεδονίτικα σπίτια είναι μερικά από τα "συστατικά" της εκπομπής Στον τόπο που γεννήθηκα... που θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην 4E. Προορισμός η Γαλάτιστα του νομού Χαλκιδικής.

Οι Γαλατσάνοι υποδέχονται την ομάδα της εκπομπής και δίνουν ....μαθήματα φιλοξενίας!
Δείτε στην  εκπομπή για τη Γαλάτιστα:

Τις πολλές και ιστορικές εκκλησίες του τόπου, τον βυζαντινό πύργο και την ιστορία του.... Τους χωριανούς να πίνουν το καφεδάκι τους στη γραφική πλατεία του χωριού ενώ η ομάδα της εκπομπής κυριολεκτικά "σαρώνει" το χωριό και τις ομορφιές του!

Πέτρινα γραφικά σοκάκια, βρύσες με τρεχούμενο νερό, περιποιημένοι μπαχτσέδες και σπίτια που σε προσκαλούν σε μια άλλη εποχή. Μαγειρική στο σπίτι μια εκπληκτικής κυρίας με τη βοήθεια των εγγονών της! Ένα παραδοσιακό κελάρι και πάρα πολλά ακόμα σε ένα από τα μεγαλύτερα κτηνοτροφικά χωριά της Ελλάδας (εδώ άλλωστε γίνεται και η γιορτή
κτηνοτροφίας).

Οι φιλόξενοι κάτοικοι που έσπευσαν να μας δείξουν το χωρίο τους συγκεντρώνονται όλοι στο παλιό δημοτικό σχολείο όπου δείχνουν τα φαγητά και τους χορούς του τόπου.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12 και σε επανάληψη την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 17:00 ΜΟΝΟ στην γνωρίστε τον ορισμό της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής!

See video

Είσοδος